Menu Zavřeno

Indonesie 01 – Bali

Bali surfař

Do Indonésie na Bali jsme dorazili po cca 16 hodinách letu, kdy jsme málem nestihli přestup v Singapuru, jelikož náš let v Amsterodamu byl zpožděn z důvodu čekání na cestující z jiných letů. A tak jsme se přes Singapurské letiště, které je celkem rozsáhlé museli dost proběhnout a za 20 minut jsme opět seděli v letadle.

Na letišti na Bali (nejnavštěvovanější a nejznámější ostrov Indonésie) jsme po přistání ani nedoufali v to, že by naše zavazadla mohla být na palubě. Opak byl ale pravdou a naše krosny vyjely jako jedny z prvních.

První den na Bali v Kutě

Na ubytko jsme se dostali celkem rychle. Taxi z letiště jsme zkusili z odletové zóny ve třetím patře ale cena byla přes 110 000 rupií. Pokud budete mít internet zkuste na Bali aplikaci Grab (místní Uber – bohužel na menších ostrovech nefunguje) a ušetříte dost peněz. Grab funguje asi i mimo Indonésii, což doufejme vyzkoušíme příště v Asii.

Taxikář nás odvezl kousek od našeho ubytování kvůli jednosměrkám blíže nemohl a tak jsme se museli trochu projít. Cestou jsme nakoupili předraženou vodu za 12 000 rupií (normální cena cca 7000). Kde jsme se setkali s prvním říp offem, kdy nám paní prodavačka vrátila místo 50 000 rupií jen 5 000 rupií. Naštěstí naši reklamaci uznala, když jsme se za pár minut do krámu vrátili a peníze nám vrátila.

Ubytování PONDOK TIGA MERTHA vypadalo pěkné a tak jsme si vybalili a šli jsme se najíst. Na jídlo z pouličních stánků jsme ještě neměli odvahu a tak jsme se najedli v jedné pěkné a laciné jídelně s názvem DAPUR INDONESIA.

Pak jsme šli už do postele. Nicméně po návratu jsme zjistili, že v posteli jsou štěnice a tak jsme se ji snažili deratizovat. To se samozřejmě nepovedlo a bitvu o postel jsme se návalem štěnic prohráli a tak jsme probděli naši první noc na Bali a v polospánku jsme se snažili usnout v koupelně.

Druhý den v Kutě

Ráno jsme padali na hubu únavou a zvažovali jsme možnosti s reklamaci pokoje a hledáním nového ubytování. Naše rozhodování ukrátil zaměstnanec homestaye, který se nás přišel zeptat, zda zde strávíme dalis noc. Po kratším vysvetlivani naší situace nám nakonec nabídl jiný pokoj, kde štěnice nebyly (alespoň opticky jsme je neviděli 🙂 )

Po přestěhování jsme se vydali na snídani a na pláž Kuta. Beaching byl klasickej ala Asie. Velká pláž, vlny na surfování a spoustu turistů. Kuta, město kde jsme byli ubytovaní, je opravdu party místem a podle toho to tam taky vypadá. Bylo to zatím to nejvíc poevropstele asijské místo co jsem viděl.

K večeru jsme šli domů na večeři. Na hlavní ulici Legian jsme směnili eura za ten nejvýhodnější kurz co jsme našli. Až na pokoji jsme zjistili v čem byl háček oné výhodnosti. Pan směnárník nás v nestřežený okamžik okrad o 1 000 000 rupií! Proto doporucujem brát průměrný směnný kurz a nechodit do zapadlých uliček směňovat peníze. Je to risk, který se nemusí vyplatit.

Nenechali jsme si ale zkazit večer a šli jsme se projít do města okouknout místní noční život. Druhý den ráno jsme ale vstávali na let na Lombok (další ostrov Indonésie) a tak jsme šli brzo spát.

Rozpočet a plán cesty

Celkový rozpočet na tři týdny v Indonésii najdete zde.  Můžete se také podívat na kompletní plán cesty zde.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *